Pırlanta Kesim Çeşitleri Nelerdir?

Pırlanta, mücevher dünyasının vazgeçilmez değerli taşlarından bir tanesidir. Birçok mücevherin benzersiz bir görünüm elde etmesini sağlayan pırlantanın farklı kesim şekilleri bulunur.

Kesim şekilleri, ışığın yansıtılmasını doğrudan etkilediği için pırlanta mücevherin kalitesini de belirler. Ayrıca pırlantanın kesimi, mücevherin farklı alanlarda kullanılmasına olanak tanır. Bu nedenle bir pırlantanın kesimi son derece önemlidir. Peki pırlanta kesim çeşitleri nelerdir? Hangi kesim, nerede tercih edilir?

 

Pırlanta Kesim Modelleri

 

Pırlantanın nasıl kesildiği, mücevherin kalitesini ve parlaklığını belirleyen hususlardan bir tanesi. Bu nedenle pırlanta mücevher satın alırken pırlantanın kesimine dikkat edilir. Sıra dışı ve göz alıcı pek çok pırlanta kesim şekilleri bulunuyor. Ön plana çıkan pırlanta kesim modelleri şu şekildedir:

  •       Yuvarlak Kesim: Pırlanta kesimleri içinde en popüler olan yuvarlak kesimdir. Işığı oldukça başarılı bir şekilde yansıtır.
  •       Markiz Kesim: Düşük karatlı bir pırlantanın olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Genellikle pırlanta yüzük tasarımlarında kullanılır.
  •   Damla Kesim: Pırlantanın ihtişamlı bir şekilde görünmesini sağlayan Damla Kesim, çoğunlukla küpe ve pırlanta kolye yapımında tercih edilir.
  •     Yastık Kesim: Kare ve yuvarlak kesimin birleşiminden oluşan Yastık Kesim, pırlantanın çok daha ışıltılı bir görünüm elde etmesine katkıda bulunur.

 

En Çok Tercih Edilen Kesim Hangisi?

 

Pırlantanın ışıltısını başarılı bir şekilde yansıtan Yuvarlak Kesim, alyanslarda tercih edilen Baget Kesim; en çok tercih edilen pırlanta kesimler arasında yer alır. Baget Kesim, dikdörtgen bir görünüme sahiptir. Sıra dışı bir kesim olması nedeniyle pek çok kadın tarafından tercih edilir. Bunun yanı sıra farklı kesimlerle tasarlanmış pırlanta mücevher düşünenler için de idealdir.

Pırlanta Kesim Çeşitleri Nelerdir

D Diamond 0.26 Karat Pırlanta Baget Yüzük ürününe görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Popüler Pırlanta Kesimleri Nelerdir?

 

Pırlantanın ideal ölçü ve oranlarda kesilmiş şekli olan İdeal Kesim, popüler pırlanta kesimleri arasında yer alır. Pırlantaya gelen ışığın tamamını yüzeye yansıtan İdeal Kesim, üst düzey bir parlaklığın oluşmasını sağlar. Bunun yanı sıra pırlanta mücevherin estetik bir görüntü elde etmesine de katkıda bulunur.

Pırlanta kesim çeşitleri nelerdir sorusu kapsamında pırlantada kemer ve külah arasındaki mesafenin geniş tutulduğu Derin Kesim de ilgililerin odağı olmuştur. Yuvarlak Kesimde olduğu gibi ışığı son derece başarılı bir şekilde yansıtan Prenses Kesim; popüler pırlanta kesimleri arasında yer alır.  

 

Doğru Kesim Pırlanta Yüzük Nasıl Seçilir?

 

Doğru kesim pırlanta yüzükte dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ışığın yansıtılma oranıdır. Birçok kesimde ışık, oldukça başarılı bir şekilde yansıtılarak parlak bir görünüm elde edilir. Pırlanta kesim seçiminde ön planda tutulması gereken hususlardan bir diğeri de nasıl bir tasarım arzu edildiğidir.

Pırlanta kesim çeşitleri nelerdir sorusunun cevapları arasında yer alan Kalp Kesim, sıra dışı bir kesim isteyen kadınlar tarafından tercih edilir. Bunun yanı sıra kare şeklinde, yuvarlak kesim parlaklığında olan Radyant Kesim; benzersiz bir tasarım arzulayanlara hitap eder.

 

Hangi Kesim Pırlanta Daha İyi?

 

Pırlanta kesimde gelen ışığın yansıtılma oranı son derece önemli olduğundan, ışığı yansıtma konusunda başarılı olan kesimler oldukça iyidir. Yuvarlak Kesim, Prenses Kesim, Yastık Kesim, Oval Kesim; tercih edilen kesimler arasında yer alır. Bu kesimlerde pırlanta, oldukça parlak ve ışıltılı bir görünüm elde eder. Bu nedenle tasarımların eşsiz bir görünüm elde etmesini olanaklı hale getirir.

Sıra dışı pırlanta kesimleri tercih ederek yenilikçi pırlanta tasarımlara hayat veren D Diamond, arzu ettiğiniz pırlanta mücevherlere sahip olmanıza katkıda bulunuyor. Siz de birbirinden özel tasarımları inceleyebilir, yenilikçi tasarımlar arasından istediklerinizi tercih edebilirsiniz. Şık, zarif ve estetik bir görünüm D Diamond tasarımlarıyla oldukça kolay! 

Bu yazımızda sizler için pırlanta kesim çeşitleri nelerdir başlığına değindik. Bir önceki yazımıza https://www.ddiamond.com.tr/blog/pirlantanin-olusumu-ve-tarihi linkinden ulaşabilirsiniz.